Van Fitness tot stoeispelletjes.

Bij Fitnesscorner kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar deelnemen aan stoeispelletjes, eigenlijk kan men bij ons terecht voor het sporten van 4 jaar tot en met 55 plussers.

 

Stoeispelletjes

De kinderen maken contact met leeftijdsgenoten en met de diverse contact spelletjes zijn de kinderen spelend met elkaar bezig. Kunne tijdens deze trainingen hun overtollige energie kwijt. De trainingen zijn zeer geschikt voor jongens en meisjes, bij uitstek geschikt voor het deelnemende kind om zelfvertrouwen te verkrijgen, bevorderend voor hun motoriek en discipline van het kind.

 

Seniorensport

Aan deze trainingen zijn de deelnemers  55 plussers, ook voor deze groep geldt blijf gezond en train 2  tot 3 uur per week. De training bestaat uit 30 minuten een lichte vorm van bewegen op muziek om hierna 30 minuten onder begeleiding een fitness work- out te volgen op apparaten.

 

Aerobic

Zorgt voor een goede coördinatie en natuurlijk voor een goed uithoudingsvermogen. Naarmate men vordert wordt de choreografie moeilijker en veranderen de trainingen van low impact trainingen naar high impacttrainingen. Deze trainingen worden verzorgd door een gediplomeerd instructrice.

 

Boksen

Erg belangrijk is dat iedereen het naar zijn zin heeft en dat wij doormiddel van een leuk en sociaal karakter elke training een gezellige maar vooral een sportieve training kunnen maken. Bij de trainer ligt de focus er niet om van iedere deelnemer een wedstrijdbokser te maken, maar de trainer is van groot belang dat iedereen lekker sportief bezig is en daar ook nog eens heel veel leert. Bij Silent Dragon Holland Boxing is het sparren niet verplicht waardoor je dus nooit het risico loopt om met een blauw oog  of gebroken neus op het werk te verschijnen. Het sparren en het spelboksen kan wel bij ons aangeleerd worden zodat je toch de boks oefeningen kan blijven volgen. Bij Silent Dragon Holland Boxing is het ook mogelijk om met bokskappen te sparren, dus het boksen blijft boksen als sport.

 

Muay Thai, kick/thaiboksen

Dit is een combinatie van diverse gevechtsporten waar men alleen de bruikbare, effectieve en goed uitvoerbare technieken beoefend hierbij maakt men gebruik van alle natuurlijke wapens, zoals de ledematen. De vechtsport waarbij de realiteit van een vrij gevecht het op z’n dichts wordt benaderd en is alleen daarom zeer populair.

Bij deze sport maakt men gebruik van alle ledematen, de stoottechnieken uit het Engelse boksen, de traptechnieken uit het Karate/Tae kwondo en ook enkele werptechnieken vanuit het judo. Bij het Thaiboksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. Toegestaan is het gebruik van de vuisten, ellebogenknieën en benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen; het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Een bokser mag zijn tegenstander K.O. (knock-out) slaan met zijn vuisten. In het thaiboksen is daarnaast ook een K.O. met de benen toegestaan. Trappen kunnen naar het hoofd en naar lichaam en bovenbeen gemaakt worden. Vooral de zogenoemde  low kicks, die op de bovenbeenspier belanden, hebben een bijzonder effectieve en ook wel pijnlijke uitwerking. Bij herhaald contact kan de thaibokser niet op de benen blijven staan en moet hij de wedstrijd soms opgeven.

Een ander verschil met het boksen is het zogenaamde “clinchen”. Bij het normale boksen worden de vechters gescheiden op het moment dat zij elkaar als het ware “omarmen”, maar bij thaiboksen is het dan toegestaan om de tegenstander met de knie of elleboog te bewerken en indien mogelijk met judoworpen tegen het canvas te gooien. Hierdoor vereist deze sport veel training van de beoefenaar, alvorens er aan wedstrijden kan worden deelgenomen. Zeer velen beoefenen deze sport daarom puur recreatief; slechts een kleine groep komt in wedstrijden uit.

 

Worstelen

Worstelen is een vecht-/krachtsport waarbij niet geslagen of geschopt mag worden, men tracht de tegenstander door gereglementeerde grepen zover te brengen dat hij met beide schouders tegelijk de grond raakt.

Er bestaan in het worstelen drie stijlen, de Grieks-Romeinse stijl, de vrije stijl en damesworstelen. Bij de Grieks-Romeinse stijl zijn slechts grepen van het hoofd tot de heupen toegestaan, dat wil zeggen de armen, de romp en het hoofd. Bij de vrije stijl zijn er geen beperkingen op het gebied van aanvalszones, men mag grepen doen van het hoofd tot de benen en voeten. Damesworstelen is grotendeels hetzelfde als vrije stijl worstelen. In tegenstelling tot vele andere gevechtssporten, zijn bij het worstelen technieken die pijn of kwetsuren teweegbrengen verboden.

Sedert 1896 staat het worstelen (Grieks-Romeins) op het programma van de moderne Olympische Spelen. In 1904 kwam het worstelen vrije stijl op het Olympisch programma. Sinds 2004 is ook damesworstelen een Olympische discipline.

Worstelen is uitsluitend een competitieve sport.

De tijdsduur van een wedstrijd is als volgt verdeeld: 3 periodes van elk 2 minuten, met een rustpauze van 30 seconden tussen de periodes. Bij de jeugd wordt de periodeduur soms ingekort tot 1.5 minuut.

Fitnesscorner- Silent Dragon Holland  Flexibel

Fitness Corner bestaat  ruim 20 jaar  en Silent Dragon bestaat ruim 40 jaar!

  • 100 % toegewijd aan jouw resultaten
  • Trainen met resultaatgarantie (of je geld terug)
  • Flexibel geen verplicht ( jaarcontract)
  • Geen loze beloftes maar betaalbaar sporten
  • All-in abonnement (gratis intake & voeding advies)